onsdag 20 april 2011

Festivalhelg!


I helgen gick årets PIXEL-festival av stapeln på Mejeriet i Lund.

Kortfilmsfestivalen PIXEL, som är Skånes regionala uttagning till den nationella Novemberfestivalen i Trollhättan, lockar årligen mängder av unga filmare som får chansen att visa sina filmer inför en publik och knyta nya kontakter. Av de 170 filmer som i år hade skickats in till festivalen visades 68 stycken under helgens festival under festliga omständigheter.

Dagen innan festivalen bjöd arrangören Film i Skåne in till en inspirations-eftermiddag för alla som jobbar med, eller helt enkelt bara är intresserade av, ungas eget filmskapande. Under den här eftermiddagen bjöds det på bubbel, snacks och mingel och såklart några spännande föredrag på biograf Kino i Lund.

Två av filmskaparna bakom ”Skorna” – Marcus och Mattias, berättade bland annat om sitt eget filmskapande och om de insatser som gynnat dem i deras utveckling. Där hade naturligtvis ”Skorna” en självklar plats, och filmen visades för en intresserad och nyfiken publik.

Läs mer här:

http://www.sydsvenskan.se/lund/article1444062/Unga-filmare-inspirerar-varandra.html

I Stockholm bjöds det också på festivalvimmel! På lördagen var det nämligen dags för årets prisutdelning vid Stockholm Filmfestival Junior, på biograf Skandia. Det var vid förra årets Juniorfestival som ”Skorna” hade sin officiella premiär, och i år var det dags för förra årets vinnare (14-åriga Fredrik Rönnqvist från Bjärred) att premiärvisa sin nyproducerade film.

Filmen, som har titeln ”Creep”, producerades under höstlovet 2010 i samarbete med proffs från Utbildningsradion.

Gänget bakom filmen "Creep"

Huvudrollerna i filmen spelades av Dea Rasol och Marcus Thernström Florin, som båda tidigare gjort insatser i ”Skorna” (som skådis respektive regissör). Daniel Stein, som jobbade som klippare på ”Skorna”, gjorde också en insats i den här filmen - som fotograf.

Under inspelningen

Trailen till filmen kan ni se här:

http://www.youtube.com/watch?v=hv-LA2wjU9I&feature=channel_video_title

Vi önskar Fredrik ett stort lycka till med alla framtida filmäventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar